Ibero

Det finländska varumärket för accessoarer och skönhetsvård Ibero har skapat gott humör under hela 71 år. Allting började 1951, då Iberos grundare och far Olavi A. Rautio studerade i Spanien och blev hänförd av de lokala smyckena. Han bestämde sig därför för att ta med sig modesmyckeskulturen till Finland. Sedermera har smyckena utökats med skönhetsprodukter samt glasögon och solglasögon, men samma principer gäller än idag.

Ibero finns för att alla ska ha möjlighet att förgylla vardagen – högklassigt och plånboksvänligt. Vi strävar efter att göra val som är så miljövänliga som möjligt – i framtiden prioriterar vi allt mer hållbara och förnybara råvaror samt begränsar förpackningsmaterialet.

Vi tror nämligen att ett gott humör är den bästa accessoaren. Ännu viktigare än det fulländade slutresultatet är den magiska känslan som uppstår när du tar på dig dina favoritörhängen eller applicerar ditt rouge. Därför vill vi uppmuntra alla till att hitta de accessoarer som ger ett gott humör och vid behov släppa loss lite.

 

Ansvarsfullhet

Under hela vår 70 åriga historia har vi alltid velat blicka framåt, så även ansvarsfullhet är viktigt för oss.

Kvaliteten i våra produkter är en hjärtefråga för oss och. Alla våra produkter är CE-märkta och uppfyller Finlands och EU:s krav gällande säkerhet och material. Vi använder endast noggrant utvalda amfori BSCI-granskade varuleverantörer, det vill säga våra produktionspartner övervakas regelbundet med hjälp av revisioner som utförs av en tredje part.

I våra produkter använder vi allt mer ansvarsfulla material såsom bambu och material som återvunnits eller är återvinningsbara. Vi satsar dessutom på våra förpackningar och strävar efter att ständigt minska mängden plast i dem. Vi hoppas kunna inspirera till miljövänligare val och därför utökas vårt ekologiska produktsortiment hela tiden.

Hår

Med håret kan vi uttrycka oss själva och ändra stil på ett ögonblick. I Iberos sortiment hittar du redskap för att reda ut trassligt hår och för hemmafrisörens behov samt stylingverktyg och hårprydnader för alla stilar. Kika in i våra hyllor om du behöver borstar, kammar, hårsaxar, papiljotter, hårnålar, scrunchies eller hårband.

Makeup & Hudvård

Nu ska vi sluta jaga det perfekta, det viktigaste inom skönhetsvård är att man har roligt. I Iberos sortiment hittar du allt du behöver för olika sminkprovningar, hudvård och hemmamanikyr samt härliga rengöringsredskap som förvandlar ditt badrum till ett avslappnande hemmaspa.

Smycken

Smycken ligger särskilt nära Iberos hjärta, eftersom vår historia fick sin början för 70 år sedan, då vår grundare Olavi Rautio bläddrade i modetidningar som han hittat av en slump i hytten på ett fraktfartyg till Spanien. Olavi blev intresserad av de små modesmyckena som prydde tidningssidorna, hamnade som arbetare på en smyckesverkstad i Spanien och tog slutligen med sig modesmyckeskulturen till Finland.

Barn

I Iberos sortiment av barnprodukter finns redskap för frisyrlekar i alla åldrar, förtjusande vardagsskatter för prinsessor samt smycken och accessoarer som förgyller festkläderna. Hos oss hittar du även solglasögon som skyddar ögonen även hos de minsta och gläder framtidens stilikoner. Många av våra barnprodukter har fått inspiration från de vuxnas trender, som vi har anpassat efter barn utan att glömma härliga enhörningar och rosa drömmar.

Solglasögon

I Iberos sortiment av solglasögon finns något för både dem som söker snygga trendglasögon och dem som vill skydda sina egna eller barnens känsliga ögon. Även om solglasögon är en snygg accessoar, är deras ursprungliga uppgift att skydda ögonen från solens UV-strålning allra viktigast. Iberos solglasögon uppfyller de europeiska skyddskriterierna och filtrerar bort all UVA- och UVB-strålning.

 

Läsglasögon

I Iberos sortiment hittar du läsglasögon för både dem som vill underlätta läsningen och dem som söker glasögon som accessoar. Styrkorna på våra glasögon varierar mellan +0,5 och +3,5, så vi har synhjälpmedel för varje tillfälle. Man vet hur enkelt man kan påverka sin stil och sitt humör med olika glasögon. Var inte rädd för att leka och prova olika glasögon.

Kontakta oss

Konsumenttjänst

Telefon: +358 800 92299
vardagar kl. 9.00 – 15.00

Adress

Ibero / Transmeri Oy
Linnoitustie 2 A
02600 Espoo, Finland

Försäljning

Telefon: +358 94765 0312
vardagar kl. 9.00 – 15.00

customerservice@transmeri.fi